Berrak, masmavi ve buz gibi suyu, dağın siperlediğ plajı ile Olimpos Plajı cırcır böceklerinin sesiyle resmen insan ruhu arındırsın diye yaratılmış. Sahilin bir diğer müdavimleri de caretta carettalar. Nesli tükenmekte olan bu minnoşları korumak için hassasiyet göstermeniz gereken birkaç konu var:

– Carettaların var olmasına izin verin. Caretta yumurtaları 2 ay kumun altında gömülü kalıyor ve gelişimlerini tamamlayınca bir gece pıtı pıtı çıkıveriyorlar. Taşın altına gömülü yumurtalara zarar vermemek için sahilde şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Sizin de onların yaşam alanına aynı saygıyı göstermeniz çok önemli. Çocuğunuzun kumu eşelemesine izin vermeyin, köpeğiniz varsa lütfen mukayyet olun, yere şemsiye, kürek türevi şeyler lütfen saplamayın.

– Gece sahilde vakit geçirecekseniz; çok sesli konuşmamalı veya yüksek seste müzik dinlememeli, onların korkmasına sebebiyet verecek ışık yaymamalısınız. Ayrıca bunlar bebek carettaların yön duygularını bozabiliyor ve denize kavuşamamalarına sebep olabiliyor.

–Arabayla sahile girmek yasak, hatta bu yüzden otoparklar genelde sahilin giriş kısımlarında oluyor. Yine de belki göremezseniz diye buraya da yazıyoruz; arabayla sahile girmemelisiniz.

– Tesis yok. Beach Club tarzı işletmeler veya üstünüzü değiştirebileceğiniz yerler de yok. Tamamen doğal olan bir yapıya sahip. Suyu kum değil taş, bu yüzden suyun berraklığı hep aynı muazzamlıkta kalıyor. Biz giderken yanımızda şemsiye, katlanır sandalye, katlanır mini masa ve deniz ayakkabısı aldık.

– Olimpos Plajına Giriş Ücreti: Denize sıfır konaklama yeri olmadığından plaja kaldığınız yere göre 5 – 10 dakika yürümeniz gerekiyor. Plaja giderken antik kentin içinden geçmeniz gerektiğinden bilet alarak girebiliyorsunuz. Bizim tavsiyemiz 20 liraya tek girişlik bilet almak yerine 7,5 TL’ye 10 girişlik kart almanız. Aracınız varsa müzeye girerken hemen sağ tarafta otopark da bulunuyor, 5 lira vererek 24 saat boyunca yararlanabiliyorsunuz.